Hur skapar jag riktade utskick?

Om du delar in dina kunder på flera utskickslistor kan du skapa riktade nyhetsbrevsutskick. En användare/e-postadress kan tillhöra flera listor. I om med det kan du skapa speciella utskickslistor (riktade utskick).

Utskickslistor

En speciallista kan t ex heta ”Fritid – Fotboll”. I denna lista finns alla dina användare som är intresserade av fotboll. När du skickar ut ditt nyhetsbrev väljer du bara denna utskickslista. Alla som tillhör listan får ditt nyhetsbrev.

Så här gör du för att dela in kunder på flera utskickslistor:

Skapa ny lista

Skapa ny lista

Skapa ny lista

1. Klicka på fliken Utskickslistor
2. Klicka på knappen skapa ny.

Namnge listan

Namnge din utskickslista

Namnge din utskickslista

Namnge listan på ett smart sätt och välj om listan ska synas på din hemsida genom att klicka i publik samt aktiverad. Klicka på spara när du är nöjd.

Koppla användare

Välj vilka användare som du vill koppla

Välj vilka användare som du vill koppla

3. Klicka in dig på fliken användare och markera vilka användare (kunder) som du vill dela in.
4. Klicka på knappen koppla användare och koppla till utskickslista

Välj utskickslista

Välj vilka listor som användarna ska kopplas till

Välj vilka listor som användarna ska kopplas till

5. I popupfönstret väljer du sedan vilken eller vilka utskickslistor som du vill att dina användare (kunder) ska kopplas till. Klicka på knappen Koppla användare när du är nöjd

Nu har du kopplat (delat in) dina användare (kunder) till valda utskickslistor och nu kan du göra riktade utskick till dessa listor.

Tänk på att namnet på utskickslistan ska fungera både internt i BackNet och ute på hemsidan (vid på och avregistrering).

Denna artikel har visats 5911 gånger.