Hur gör jag för att länka in en YouTube-film?

Först måste du ha en funktionsmall som klarar av embed-kod (html-kod) från YouTube. Om du inte har en sådan mall, hör av dig till oss. Om du däremot har en mall som klarar av YouTubes embed-kod gör du på följande sätt:

Leta upp filmen

Surfa in på YouTube och leta upp filmen som du vill lägga in på din sida.

Embed-kod från YouTube

1. Klicka på "Dela" (Share)
2. Klicka sedan på "Bädda in" (Embed)

Kopiera iFrame kod

3. Kopiera html-koden i rutan.

Ofta brukar föreslagen "Video size" fungera men du kan ändra storleken om du vill.

OBS! Om du ändrar storleken, tänk på att bredden inte är större än innehållsdelen på din hemsida, för då kommer designen att spricka.

Extern media i BackNet

4. Leta upp ditt YouTube-fält i BackNet. Detta fält brukar nästan alltid ligga under fliken "Extern media".

5. Klistra in embed-koden (html-koden) i rutan. Klicka på knappen "Spara" när du är nöjd.

Nu kommer dina besökare kunna ta del av filmen direkt på din hemsida utan att behöva besöka YouTube.

Denna artikel har visats 28186 gånger.