Hur får jag en enkel radbrytning?

Vid ordbehandling skiljer man på mjuk och hård radbrytning.

Anväd shift-tangenten

Enter-tangenten (Return) ska endast användas när man vill göra ett nytt stycke. Detta eftersom du inte vet hur din läsare kommer att se din text beroende av lokala inställningar för textstorlek mm. Löptext ska precis som namnet antyder löpa fritt och radbrytningar sker efter spaltens bredd.

Detta gäller även för avstavningar, som inte används på webbtexter.

Det kan dock finnas tillfällen som du vill använda dig av hårda radbrytningar. Det kan t ex vara om du vill öka radavståndet på ett visst ställe. Då använder man sig av en hård radbrytning, detta gör du igenom att hålla ner Shift-tangenten samtidigt du trycker Enter.

Denna artikel har visats 20209 gånger.