Hur skapar jag en innehållsförteckning, bokmärke?

Om du har väldigt mycket textinnehåll på en sida, kan du förtydliga genom att göra en innehållsförteckning. Du kan även använda den här funktionen för att ta besökaren högst upp på sidan igen.

Bokmärke - Skapa en länk till annan del av samma sida

Du kan skapa en länk som gör att webbläsaren hoppar till en viss position på webbsidan. Det är två huvudsakliga steg för att göra detta.

1. Placera markören till positionen du vill hoppa till. Detta bör vara först på en rad.

2. Tryck på knappen "Skapa/redigera bokmärke" i verktygsfältet. Hitta på ett namn för positionen. Namnet måste vara unikt inom sidan, får inte innehålla mellanslag och bör inte innehålla å, ä, ö. Skriv in namnet i fönstret och tryck OK. Ett ankare visas på positionen.

3. Markera text där du vill skapa länken att hoppa från.

4. Tryck på knappen Infoga länk i verktygsfältet. Bocka ur "Länk till sida i BackNet", leta reda på ditt bokmärke i dropplisten Bokmärke och klicka på Infoga.

Om du har använt gruppfunktionen på sidan, måste du manuellt lägga till ditt bokmärke. Du anger då ditt bokmärke i fältet "Länkens URL". Exakt stavning och föregås av ett # utan mellanslag mellan.
Exempel; #Lanka

Läs mer om hur texteditorn fungerar

Denna artikel har visats 4285 gånger.