Aktivera cookies

Om du ser ett meddelande om att webbläsarens funktion för cookies är inaktiverad kan det hända att du inte har aktiverat cookies i webbläsaren. Nedan följer anvisningar för hur du aktiverar cookies i just din webbläsare.

Internet Explorer

1. Klicka på Start> Kontrollpanelen. (Obs! I klassiskt läge i Windows XP klickar du på Start--knappen >Inställningar > Kontrollpanelen).
  2. Dubbelklicka på ikonen Internetalternativ.
  3. Klicka på fliken Sekretess.
  4. Klicka på knappen Avancerat.
  5. Markera alternativet Åsidosätt automatisk cookie-hantering under Cookies i fönstret Avancerade sekretessinställningar.
  6. Markera alternativet Acceptera eller Fråga under Cookies från första part.
  7. Markera alternativet Acceptera eller Fråga under Cookies från tredje part. (Obs! Om du väljer alternativet Fråga ombeds du klicka på OK varje gång en cookie skickas från en webbplats.)
  8. Avsluta genom att klicka på OK i fönstret Egenskaper för Internet.

Firefox

Så här aktiverar du cookies i Mozilla Firefox 3.x (PC):

1. Klicka på Verktyg > Inställningar.
  2. Klicka på Sekretess i den översta panelen.
  3. Vid "Firefox kommer att:" väljer du Använda anpassade inställningar för historiken.
  4. Markera kryssrutan bredvid Tillåt att webbplatser lagrar kakor om du vill aktivera cookies, eller avmarkera om du vill inaktivera dem.
  5. Klicka på OK.

Så här aktiverar du cookies i Mozilla Firefox (Mac):

1. Öppna rullgardinsmenyn Firefox.
  2. Välj Inställningar.
  3. Klicka på Sekretess.
  4. Vid "Firefox kommer att:" väljer du Använda anpassade inställningar för historiken.
  5. Markera kryssrutan bredvid Tillåt att webbplatser lagrar kakor om du vill aktivera cookies, eller avmarkera om du vill inaktivera dem.
  6. Klicka på OK.

Denna artikel har visats 4786 gånger.