Jag vill beskära en bild som jag har laddat upp till BackNet, hur gör jag?

Ladda upp din bild till BackNet CMS (eller leta upp den i mediaarkivet) och dra in den på sidan du vill använda bilden på. När bilden är indragen till platshållaren på sidan, får du upp en ny knapp "beskär".

När du klickar på denna knapp dyker ett nytt fönster upp, där du kan beskära din bild helt och hållet som du själv vill.

Markera de område som du vill beskära och bekräfta. BackNet CMS skapar nu en ny bild enligt dina markeringar, originalbilden behålls som den var och denna hittar du i mediaarkivet.

Självklart fungerar funktionen på alla uppladdade bilder i BackNet CMS. Tänk på att du kan återanvända dina "gamla" bilder i BackNet CMS. Genom att beskära en bild, kan du ändra innebörden hur dina besökare tolkar bilden och du kan t o m få fram en bättre bild.

Alternativ

Beskärningsfunktionen i BackNet är bara till för att snabbt beskära en bild. För mer kontroll och möjligheter med bildbehandling, rekommenderar vi att använda program som Photoshop, Picasa (gratis), eller onlinetjänster så som Photoshop Editor eller Pixlr.

Denna artikel har visats 4260 gånger.