Hur bifogar jag en fil (dokument) på min hemsida?

Beroende på vilken typ av sida du vill bifoga filen till, kan det se lite olika ut. Men generellt fungerar det likadant i hela BackNet.

Det finns 2 sätt att bifoga filer på i BackNet. Antingen kan du använda den inbyggda filfunktionen, som vi går igenom här. Eller så kan du använda dig av ett lite mer avancerat sätt för att t ex bifoga filer mitt i en löpande text, det hittar du här.

Bifoga filer med Filfunktionen

Bifoga filer - Tryck på knappen

Bifoga filer - Tryck på knappen

1. Redigera sidan du vill bifoga fil till.

2. Välj fliken "Filer".

3. Tryck på knappen "Lägg till grupp".

Bifoga filer - dra o släpp filen på platshållaren

Bifoga filer - dra o släpp filen på platshållaren

4. Om filen du vill bifoga redan finns uppladdad i Mediaarkivet, letar du redan på den och drar och släpper den på platshållaren.

5. Vill du bifoga flera filer på samma sida, upprepar punkt 3 och 4. Om filen du vill bifoga inte finns uppladdad i Mediaarkivet, måste du ladda upp den först.

Bifoga filer - fyll i Namn och Beskrivning

Bifoga filer - fyll i Namn och Beskrivning

6. I fältet "Namn" skriver du den text som du vill ska bli den klickbara länken för filen.

7. I fältet "Beskrivning" kan du ange en alternativ text som visas när man håller muspekaren över textlänken.

8. Dina bifogade filer visas som en lista längst ner på sidan. BackNet känner av filstorlek (visas när muspekaren hålls över) och filtyp och lägger till ikon för de vanligaste filtyperna.

Du kan även använda dig av ett lite mer avancerat sätt för att t ex bifoga filer mitt i en löpande text, det hittar du här.

Denna artikel har visats 7935 gånger.