Vad är ”Beskrivning för sökmotorer” för något?

Beskrivning för sökmotorer (meta description) är en beskrivning av vad webbsidan handlar om framförallt framtagen för att läsas av sökmotorerna och användas som beskrivning i träfflistorna under titeln. Här har man chans att skriva en informativ och säljande beskrivning som kan generera fler besökare till sin webbplats. Det är dock ingen garanti att sökmotorerna visar ens egna meta description. Ibland väljer de att visa ett urval av texten på sidan, ofta beroende på vad användaren har sökt efter.

Denna artikel har visats 4550 gånger.