Så här bygger du upp en produktsida

I en webbshop är det viktigt att du bygger upp dina produktsidor på ett tydligt och säljande vis. Det är även viktigt ur ett SEO-perspektiv att du benämner dina produkter på ett bra och strukturerat sätt.

Fliken Egenskaper

Namnge din Produktsida

Namnge din Produktsida

Först måste du strukturera och skapa dina kategorier, läs mer om det här. När du har skapat Kategorierna, fortsätter du med Produkterna.

• Välj tjänsten "Produkter" i vänstra spalten.
  • Välj fliken "Produkter" högst upp i mittspalten.
  • Klicka på knappen "Skapa ny" och sätt ett namn på din produktsida.

Namnet på din produktsida är viktigt och kommer att visas och användas på flera sätt. Dels blir det namnet (rubriken) på din produkt vid listningar och på kategorisidor. Dels blir det webbadressen (Url:en) till produktsidan.

Fliken Innehåll

Ange Rubrik och en kort beskrivande och säljande text.

Ange Rubrik och en kort beskrivande och säljande text.

• Välj fliken "Innehåll" och ange Rubrik och en kort beskrivande och säljande text.
  • Dra in produktens huvudbild, den visas i produktlistan och som stor bild på produktsidan.
  • Under "Övrigt" skriver du en utförlig produktinformation.
  • Fälten för Artikelnummer, Pris etc är kundunika och skiljer sig åt.

Under Övrigt skriver du en utförlig produktinformation.

Under Övrigt skriver du en utförlig produktinformation.

Fliken bilder

Om du vill ha fler bilder än huvudbilden, lägger du till det här. Klicka på "Lägg till grupp" och dra in bilder. Extrabilder visas vanligtvis som thumbnails under huvudbilden och blir klickbara till större storlek. Text som skrivs in i fältet "Beskrivning" visas som bildtext under bilden när den förstorats.

Fliken Filer

Om du vill ha nedladdningsbara filer till produkten tex produktblad och manualer, lägger du till det här. Klicka på "Lägg till grupp" och dra in filen. Namnet du anger blir den klickbara länken. Du kan även bifoga filer med ett avancerat läge.

Fliken SEO

SEO (Search Engine Optimisation) gör att du kan optimera dina produktsidor ytterligare för sökmotorerna. Här finns en utförlig guide. SEO-tjänsten är en tilläggstjänst, kontakta oss om du saknar den.

Fliken Kategorier

Koppla produkten med kategorier

Koppla produkten med kategorier

Du har sedan tidigare lagt till vilka Kategorier som ska finnas. Under fliken Kategorier kopplar du nu varje Produkt med vilken eller vilka Kategorier den ska visas på. Det finns flera sätt att koppla kategorier, som du hittar här.

Denna artikel har visats 4762 gånger.