Hur bifogar jag en fil (dokument) avancerad lösning

Beroende på vilken typ av sida du vill bifoga filen till, kan det se lite olika ut. Men generellt fungerar det likadant i hela BackNet.

Det finns 2 sätt att bifoga filer på i BackNet. Antingen kan du använda dig av ett lite mer avancerat sätt för att t ex bifoga filer mitt i en löpande text, som vi går igenom här. Eller så kan du kan du använda den inbyggda filfunktionen, den hittar du här.

Bifoga filer i en text

Bifoga filer avancerat - Klicka på knappen

Bifoga filer avancerat - Klicka på knappen

1. Välj Mediarkivet i den vänstra spalten.

2. Leta reda på filen/dokumentet som du vill bifoga och klicka på den.

3. Klicka på knappen "Öppna original"

Bifoga filer avancerat - Kopiera URL:en i webbläsarens adressfönster

Bifoga filer avancerat - Kopiera URL:en i webbläsarens adressfönster

4. Kopiera URL:en i webbläsarens adressfönster, genom att markera hela och trycka Ctrl+C. Adressfönstret kan se lite olika ut beroende på vilken webbläsare du använder.

5. Gå tillbaks till BackNet och redigera sidan som du vill bifoga filen från.

Bifoga filer avancerat - Klistra in filens URL

Bifoga filer avancerat - Klistra in filens URL

6. Markera texten som du vill ska bli den klickbara länken.

7. Klicka på ikonen för "Infoga redigera länk"

8. Bocka bort "Länk till sida i BackNet"

9. Klistra in filens URL (Ctrl+V) som du tidigare kopierade.

10. Välj Infoga

Denna artikel har visats 5932 gånger.