Vad är SEO-fliken för något?

I BackNet CMS finns väldigt användbara funktioner, för att kunna hjälpa dig som användare/redaktör att sökmotoroptimera dina sidor. Bl a finns en tilläggstjänst som vi kallar SEO (Search Engine Optimisation). Nedan följer några tips på hur du ska tänka när du skapar eller uppdaterar sidor i BackNet CMS för att få så bra resultat som möjligt i sökmotorerna.


Fliken SEO

Fliken SEO - namn, beskrivning och nyckelord

Fliken SEO - namn, beskrivning och nyckelord

Sidans namn för sökmotorer (meta title): Varje title ska vara unik på hela din webbplats. Ditt sökord ska vara med här och gärna lite beskrivande, t ex; Så här lyckas du med din marknadsföring. Rekommendationen är att din titel innehåller 45-60 tecken.

Nyckelord för ditt interna sök (meta keywords): Använd detta för att lägga till sökord om du har BackNets interna sökmotor på din webbplats. Nyckelord eller Meta Keywords har inte använts av Google sedan 2009. I nuläget tror vi inte att någon sökmotor använder sig av nyckelord.

Beskrivning för sökmotorer
(meta description): Sidans beskrivning eller Meta Description, beskriver innehållet på din sida för sökmotorerna. Men den visas även oftast för dina besökare i sökresultatet. Det gör att beskrivningen behöver vara både säljande, informativ och sökoptimerad. Beskrivningen ska vara unik för varje sida och innehålla ditt sökord som du vill bli hittad på. Sedan november 2017 har Google ändrat antal tecken som kan visas i Meta description. Rekommendationen är numera 230-320 tecken.

Sidans språk: Detta är till för hjälpa webbläsare och sökmotorer att tyda sidan rätt. Rent tekniskt så sätter BackNet ut rätt meta content-language. Vanligtvis behöver du inte göra något val här.

OBS! Detta är en tilläggstjänst som måste vara aktiverad på din BackNet-installation. Kontakta oss vid behov.

Resultatet i Google

Resultatet i Google

Texterna du skriver i fälten för "Sidans namn för sökmotorer (title)" och "Beskrivning för sökmotorer (meta description)" är det som vanligtvis kommer att visas i sökmotorernas resultat, se bilden ovan.


Fliken SEO - Sidans namn i adressfältet, Kampanjadress, Tidigare adress

Fliken SEO - Sidans namn i adressfältet, Kampanjadress, Tidigare adress

Sidans namn i adressfältet(url)

Även denna post ska vara unik för hela din webbplats. Det är väldigt sällan som du behöver in och redigera här. Detta sköter BackNet CMS med automatik.

Kampanjadress

Ett effektivt sätt att skapa en kortare webbadress, som blir lättare att komma ihåg. Kan vara användbart t ex om din webbadress ska visas i en annons. Om du skriver "rea" i fältet för kampanjadressen, blir resultatet såhär, www.dindomän.se/rea.

Tidigare adress

Används om du har bytt sidans namn i adressfältet eller om du har bytt till BackNet för din webbplats. Sidor som redan är  indexerade av sökmotorerna, kommer inte att bli hittade om du ändrar adressen. Genom att ange den gamla adressen här, lotsas sökmotorerna rätt till den nya adressen.

Så här enkelt är det att sökoptimera varje enskild sida i BackNet. Kom dock ihåg att ha tålamod, det tar tid innan dina optimeringar syns i Googles sökresultat. Lycka till!

Denna artikel har visats 4369 gånger.

Förbättra din närvaro på nätet
Ja tack, jag vill gärna få nyheter, tips och bra erbjudanden direkt till min e-postadress.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Vi skickar ut cirka 10 nyhetsbrev per år