Hur skapar jag ett nyhetsbrev?

Detta är en generell guide. Vissa äldre versioner kan sakna någon funktion, kontakta oss i så fall. Det kan även vara så att du har skräddarsydda funktioner som inte tas upp i denna guide.

Skapa nyhetsbrevet

1. Klicka på tjänsten Nyhetsbrev i vänstra spalten.
  2. Klicka på knappen "Skapa ny"
  3. Om du har fler nyhetsbrevsmallar, välj den som passar bäst för ditt utskick.
Skapa nyhetsbrevet

Skapa nyhetsbrevet

Namnge utskicket

1. Datuminställningarna kan de allra flesta bortse från i detta skedet, datumstyrningen anges senare.
  2. Namnge utskicket på ett tydligt vis.
Namnge utskicket

Namnge utskicket

Lägg till intressant innehåll

1. Rubriken är bland det första som syns, den ska locka till vidare läsning.
  2. Ange en "Kort sammanfattning". Detta tillsammans med ämnesraden, är det första din läsare ser. Gäller framförallt på smartphones.
  3. Skriv en intresseväckande ingresstext, som lockar till vidare läsning.
Lägg till intressant innehåll

Lägg till intressant innehåll

Skapa artiklarna

1. Klicka på knappen "Lägg till grupp".
  2. Skriv tydliga, lockande artikelrubriker.
  3. Skriv kortfattade artikeltexter, lägg till relevant bild. Som vanligt kan du placera bilden på fyra olika positioner.
Skapa artiklarna

Skapa artiklarna

Lägg till länk till målsidan

I de allra flesta fall, är det primära målet med ett nyhetsbrevsutskick att dra trafik till din webbplats. Därför är det viktigt att du skapar attraktiva länkar som leder till ett klick.

1. Ange alltid webbadressen (url:en) direkt till målsidan, inte till tex din startsida.
  2. Skriv en kort, lockande länktext som lockar till klick.
  3. Skapa nya artiklar, genom att klicka på knappen "Lägg till grupp".
  4. När du är klar med alla artiklar, klicka på Spara.

Så här gör du för att skicka ut ett nyhetsbrev.

Lägg till länk till målsidan

Lägg till länk till målsidan

Denna artikel har visats 4632 gånger.