Hur kan jag sätta färg på en text?

Det finns en handfull fördefinierade klasser för att betona texter med färg. De kan även användas på länkar, då de mörknar vid mouseover.

Den här guiden gäller enbart dig som har en responsiv design med Bootstrap.

Ändra textfärg

• Skriv in den text du vill ha.
  • Därefter klickar du på knappen HTML i editorn.
  • I HTML-taggen <p> lägger du till en klass som i exemplen nedan.

Exempel

Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris nibh.

Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula.

Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna.

Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod.

Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla.

<p class="text-muted">...</p>
<p class="text-primary">...</p>
<p class="text-success">...</p>
<p class="text-info">...</p>
<p class="text-warning">...</p>
<p class="text-danger">...</p>

Ändra bakgrundsfärg på text

Precis som med textfärg, kan du även ändra bakgrundsfärgen på texter. Bakgrundsfärgen täcker hela spaltens bredd.

• Skriv in den text du vill ha.
  • Därefter klickar du på knappen HTML i editorn.
  • I HTML-taggen <p> lägger du till en klass som i exemplen nedan.

Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula.

Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna.

Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod.

Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla.

<p class="bg-primary">...</p>
<p class="bg-success">...</p>
<p class="bg-info">...</p>
<p class="bg-warning">...</p>
<p class="bg-danger">...</p>

Kontakta oss

Denna artikel har visats 3520 gånger.